A través del portal Dades Obertes de la Generalitat es facilita l’accés a la següent informació:

Dades de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA)

Estan publicades les dades meteorològiques de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques (XEMA) des del mes de gener del 2009 i s’actualitzen cada 30 minuts. Es poden consultar dades de temperatura, humitat relativa, precipitació, vent i irradiància.

Per realitzar les consultes, extraccions o visualitzacions us recomanem que seguiu els següents passos un cop heu accedit a l’anterior enllaç:

1.  A la primera capçalera d’opcions seleccioneu Veure les dades

2. La següent pantalla, podeu aplicar filtres per trobar les dades que són del vostra interès afegint una nova condició de filtre. Els filtres més utilitzats són:

FiltreValors
Codi_estacióCodis de les estacions
Codi_varibleCodis variables
Data_lecturaestà entre data inicial i final

3. A la part principal de la pantalla us apareixeran els valors seleccionats. Un cop tingueu els valors podeu realitzar diferents accions, visualitzar, exportar la taula de dades.

Prediccions en format xml i json

Predicció meteorològica de Catalunya

Informació actualitzada tres vegades al dia, a les 8:00 amb informació pel dia present i per l’endemà, a les 11:30 i a les 19:30 amb informació per a 3 dies. En la predicció es descriu l’estat del cel, la precipitació, la temperatura, la visibilitat, el vent i l’estat de la mar. A més per cada dia de predicció es realitza un mapa de símbols.

Predicció meteorològica de les comarques de Catalunya

S’actualitza cada dia a les 15 hores la predicció comarca a comarca. La informació conté el símbol del temps pel matí i per la tarda, la temperatura màxima i mínima, per demà i demà passat per a cada una de les 41 comarques catalanes.

Predicció per al Pirineu

Cada dia a les 14 hores actualitza la predicció al Pirineu. Aquesta informació està formada per una descripció general a 3 dies i per la Val d’Aran, pel Pirineu Occidental i Oriental i per Andorra. A més per cada una d’aquestes zones es descriu el temps cada 3 hores per diverses zones.

Predicció marítima a mar obert comarca a comarca

Predicció de l’Alt Empordà Nord, l’Alt Empordà Sud, Baix Empordà, Selva, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià i Tarragonès.