Aplicació Meteocat

L’app meteocat, és l’aplicació per a dispositius mòbils del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que permet consultar el temps actual i el previst al teu municipi, i rebre notificacions de Situacions Meteorològiques de Perill. ​És gratuïta i està disponible en català, castellà i anglès.​

Descàrrega

Descripció de l’App

4 captures de pantalla de l'app: apartat el temps, pluja, avisos i configura.

1. Apartat ‘el Temps’

A la primera pantalla clicant a la lupa pots buscar el municipi d’on vols veure el temps. Amb l’estrella veus els teus municipis favorits i prement la icona d’ubicació es mostrarà la informació del lloc on et trobes.

En aquesta pantalla consultes:

  • Els avisos meteorològics de perill de la comarca del municipi
  • El temps actual a través del símbol de l’estat del cel i la temperatura
  • El resum del dia a través de les dades de l’estació pròxima
  • La predicció dels 3 dies vinents hora a hora (estat del cel, temperatura, precipitació, ratxa de vent, índex ultraviolat i humitat relativa)
  • Resum de la predicció dels següents dies de la setmana.

Al final de la pàgina trobaràs enllaços externs a altres informacions d’interès i l’apartat sobre meteocat on facilitem les dades de contacte, accés als canals digitals i informació sobre l’app, pots canviar l’idioma, consultar l’avís legal, política de privacitat, declaració d’accessibilitat i valorar l’app a les botigues corresponents.

2. Apartat ‘Pluja’

A l’apartat de pluja es mostren les imatges de la xarxa de radars de la darrera hora i pots activar o desactivar la visualització de la predicció de la precipitació a Catalunya.

A la llegenda s’identifica que els colors més càlids mostren zones amb més intensitat de precipitació.

3. Apartat ‘Avisos’

Es mostren les Situacions Meteorològiques de Perill (SMP) de la comarca del municipi que s’ha escollit. També es poden buscar altres comarques.

Cada avís es pot veure en detall clicant la icona. Es facilita el grau de perill, el llindar i l’evolució a la comarca i a Catalunya.

4. Apartat ‘Configura’

A l’aplicació pots configurar notificacions dels avisos de Situació Meteorològica de Perill i de les dades de les estacions.

Per activar les notificacions dels avisos has d’indicar una comarca, un o diversos meteors i nivell de perill. Cada notificació la pots editar o eliminar segons el teu interès.

Per a les notificacions d’estacions busca un municipi i et proposarem les estacions pròximes, selecciona’n una, i de quines variables i llindars vols rebre la notificació. Actualment pots indicar temperatura mínima, màxima, precipitació acumulada durant el dia i ratxa de vent màxima.

5. Giny

També pots activar el giny associat que et mostra el temps actual a través de la icona de l’estat del cel i de la temperatura del municipi que tens a l’app.

Captura de pantalla del widget en el mòbil.

Enllaços relacionats