Trajectòria professional dels alts càrrecs del Servei

Eliseu Vilaclara Ribas

Director del Servei Meteorològic de Catalunya

Nascut a Barcelona l’any 1960.

És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (UB) el 1983. La seva vinculació al món acadèmic va començar el 1985, quan va exercir de professor de física i matemàtiques a l’Escola Pia de Llúria, i de física a l’Escola d’Agricultura de la Diputació de Barcelona. També ha exercit de professor de predicció operativa al màster de Climatologia Aplicada de la UB.

En l’àmbit  professional, entre 1992 i 1996 va treballar com a tècnic del llavors Departament de Medi Ambient, en temes de contaminació atmosfèrica, ozó troposfèric i pluja àcida. El 1996, amb el naixement del SMC, va incorporar-s’hi com a cap de Secció de Predicció. El 2002, amb la constitució del SMC com a empresa pública, va passar a ser cap de l’Àrea de Predicció. El 2011 va passar a estar vinculat a la Unitat Comercial del SMC i, des del 2013, al Grup de Meteorologia Aplicada, treballant principalment en la certificació del SMC com a proveïdor d’informació meteorològica de suport a la navegació aèria i en la certificació de qualitat ISO 9001. Durant la seva carrera professional, també ha exercit de presentador de la informació meteorològica a TV3 i a TVE Catalunya, i ha publicat articles en revistes especialitzades i ha participat en nombrosos congressos vinculats a aquesta matèria.

ACORD GOV/133/2018, de 13 de novembre, de nomenament del senyor Eliseu Vilaclara i Ribas com a director del Servei Meteorològic de Catalunya.