1r Webinari del Meteocat

PUBLICADA 22/05/2014

El passat 9 d’abril el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va realitzar el seu primer webinari. Un webinari, seminari en línia, seminari web o teleconferència és un seminari multimèdia i interactiu, que és accessible en línia i que es pot seguir, en directe o en diferit, a través d”un web. Aquest esdeveniment es crea des d’una organització (en aquest cas l’SMC) i es difon a un grup de persones o col·lectius a través de l’ordinador via internet. Durant un webinari un expert explica un tema concret acompanyant l’explicació amb diverses eines de suport visual (presentacions, vídeos, pàgines web…). Els webinaris permeten la interacció entre el ponent i l’audiència, que pot formular preguntes en temps real de viva veu o amb un xat en directe, després de l’exposició.

Aquesta acció de l’SMC s’emmarca en un projecte pilot que pretén l’elaboració de diferents webinaris dirigits en un principi a escoles d’educació primària (6è curs). En certa manera, es tracta de fer virtual el que l’SMC ja ofereix de manera presencial als instituts i escoles de primària de tot Catalunya.

El primer webinari realitzat va tractar sobre com es fa una predicció meteorològica. Es va gravar aprofitant el set de televisió de l’SMC, inaugurat el Dia Meteorològic Mundial del 2011 (notícia), i des del qual es realitzen les prediccions diàries del canal meteorològic del Meteocat a Youtube i per a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

L’Escola La Trama de Sabadell va ser l’escola escollida per a dur a terme aquesta primera experiència que es va desenvolupar des de la Sala Polivalent de la seu de l’SMC a Barcelona (Carrer de Berlín 38-48, 5a planta).

Les següents fotografies mostres dues instantànies de la sessió que es va dur a terme el passat 9 d’abril (Les cares dels alumnes del centre apareixen difuminades per tal de preservar la seva intimitat).

Treballadors impartint un webinar
Ordinador on es veu una aula amb alumnes

Des de l’SMC estem molt agraïts a l’interès mostrat pels mestres i sobretot els alumnes de 6è de primària de l’escola La Trama de Sabadell.