• Reconeixement als Jesuïtes per la seva tasca a les Terres de l’Ebre

El dimecres 14 de desembre el director del Servei Meteorològic de Catalunya, ha assistit a l’acte organitzat per l’Observatori de l’Ebre en motiu del reconeixement i agraïment a la Companyia de Jesús, per tots els serveis prestats al Centre, i en general a les terres de l’Ebre durant tants anys.

 

2011_12_14_jesuites_ebre

 

 • Visita del conseller de Territori i Sostenibilitat

El dilluns 12 de desembre a les 9h l’honorable sr. Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat , va visitar la seu del Servei Meteorològic de Catalunya, empresa pública adscrita al seu departament. El conseller va ser rebut pel director, Sr. Oriol Puig, i va saludar personalment a tots els treballadors i treballadores del Servei.

2011_12_12_Conseller_TES

 

 • Inauguració EMA a Gandesa

El proper divendres 2 de desembre a les 13h, l’ Il•lm. Sr. Carles Luz Muñoz, alcalde-president del municipi de Gandesa i el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Sr. Oriol Puig i Godes, inauguraran l’Estació Meteorològica Automàtica ubicada als terrenys de l’ IRTA de Gandesa. Lloc: Unitat Experimental de la Terra Alta IRTA Adreça: Carretera de Gandesa a Villalba dels Arcs, Km 1.

2011_12_02_EMA_gandesa1 2011_12_02_EMA_gandesa2

 

 • XVII Jornades de meteorologia “Eduard Fontserè”

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, sr. Oriol Puig i Godes, presentarà dissabte 26 a les 9.15h les XVII Jornades de meteorologia “Eduard Fontserè” i les clourà el diumenge 27 de novembre a les 12.45h a la Sala Àgora del CosmoCaixa.

 

2011_11_27_fontsere_p

 

 • Reunió a la Universitat Politècnica de Catalunya

Dijous 24 de novembre el director del Servei Meteorològic de Catalunya, sr. Oriol Puig i Godes, es reunirà amb l’Excm. i Mgfc. Sr. Antoni Giró, rector de la UPC , el sr. Francesc Xavier Gil, vice-rector de recerca i el sr. Joan Muntanyà, professor titular del Departament d’Enginyeria Tècnica, per tractar temes de col·laboració en matèria de descàrregues elèctriques.

 

 • Signatura del conveni de col·laboració entre la UIC i el SMC

Dimecres 23 de novembre a les 13h, a la seu de la Universitat Internacional de Catalunya , el Dr. Ivan Lacasa, degà de la facultat de Ciències de la Comunicació i el Sr. Oriol Puig i Godes, director del Servei Meteorològic de Catalunya signaran un conveni de pràctiques curriculars i de cooperació educativa.

 

 • Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya

En data 10 de novembre es va celebrar la reunió del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya on es va nomenar el Sr. Josep A. Plana i Castellví com a president. En aquesta reunió també es va presentar l’organigrama, projectes i situació del SMC davant la crisi econòmica.

 

 • 3a Trobada Territorial d’Observadors Meteorològics de Catalunya a Girona

El dimecres 9 de novembre a les 19h, a la sala Carles Rahola de l’edifici Generalitat a Girona, es va fer la 3a Trobada de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) de la demarcació de Girona. L’acte va ser presidit pel Sr. Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya. En aquest acte l’observador i vigilant de Salt, Sr. Gerard Taulé, va oferir una xerrada sobre “L’illa de calor de Girona”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2011_11_09_xom_girona_2

 

 • 3a Trobada Territorial d’Observadors Meteorològics de Catalunya a Tivissa

Ahir dimecres 27 d’octubre la Sala d’Actes del Casal Cultural de Tivissa es va celebrar la Tercera Trobada Territorial de la Xarxa d’Observadors Meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya. En aquest acte, que va estar presidit per l’ Il•lustríssim Sr. Jordi Jardí, alcalde de Tivissa i pel Sr. Oriol Puig i Godes, director del Servei Meteorològic de Catalunya, també es van celebrar els “100 anys d’observació meteorològica a Tivissa”.

 

2011_10_26_xom_tivissa

 

 • Visita de l’alcalde de Cruïlles

Dimecres 26 d’octubre el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Sr. Oriol Puig, ha rebut al Sr. Salvi Casas i Camps, alcalde de Cruïlles, municipi on el Servei té instal•lat el Radar Meteorològic de Puig d’Arques.

 

2011_10_26_alcaldes_cruilles

 

 • 2a Jornada de meteorologia de muntanya, canvi climàtic i riscos naturals

Dissabte 15 d’octubre el director del Servei Meteorològic de Catalunya participa a la 2a Jornada de meteorologia de muntanya, canvi climàtic i riscos naturals , que es celebra a l’espai Cx Món Natura Pirineus, Planes de Son, Alt Àneu.

 

2011_10_15_jornades_son

 

 • Jornada Cap a Rio +20 al Palau de la Generalitat

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, el dimecres 5 d’octubre va assistir a la Jornada Cap a Rio +20, Conferència de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible 2012.

 

 • Visita institucional a Euskalmet (Euskal Meteorologia Agentzia)

El divendres 30 de setembre, el director del Servei Meteorològic de Catalunya va viatjar fins al País Basc, per visitar la dirección general de atención de emergencias y meteorologia així com Euskalmet , l’agència meteorològica basca. Allà va ser rebut pel director general Sr. Pedro Anitua i el Sr. José Antonio Aranda.

 

2011_09_30_euskalmet

 

 • Visita a l’Observatori Fabra

El divendres 23 de setembre, l’honorable conseller de Territori i Sostenibilitat, el secretari de medi ambient i sostenibilitat i el director del Servei Meteorològic de Catalunya han fet una visita institucional a l’Observatori Fabra. Allà han estat rebuts per l’Excm. Dr. Rafael Foguet, president de la Reial Acadèmica de Ciències i Arts de Barcelona i el Dr. Josep Ma Codina, director de l’Observatori Fabra.

 

2011_09_23_fabra

 

 • Visita a l’empresa Modem de París

El dijous 15 de setembre de 2011, el director i el cap d’àrea de recerca aplicada i modelització del Servei Meteorològic de Catalunya visiten l’empresa Modem de París, especialitzada en radiosondatges.

 

2011_09_15_Visita_Modem

 

 • Visita a Montserrat

El director del Servei Meteorològic de Catalunya, el 9 de setembre, ha visitat el Reverendíssim Pare Josep Maria Soler, Abad de Montserrat.

 

2011_09_09_montserrat

 

 • El conseller d’Interior, l’honorable sr. Felip Puig i Godes, va visitar les instal·lacions del SMC

Divendres 15 de juliol el conseller d’Interior, l’honorable sr. Felip Puig i Godes, va visitar les instal·lacions del Servei Meteorològic de Catalunya. El director, el cap de l’àrea de Predicció i el responsable de la unitat comercial del Servei Meteorològic de Catalunya li van presentar els nous productes que el Servei elaborarà per assessorar al Departament d’Interior en matèria de trànsit i emergències, ambdues competències d’aquest departament.

 

2011_07_15_conseller_interior

 

 • Trobades amb col·laboradors de la XOM a Girona

Dimarts 12 de juliol a les 19.30h la Sala Carles Rahola de l’edifici Generalitat de Girona, va acollir la última trobada dels col·laboradors de la XOM. En aquesta trobada, com en les dues anteriors (Igualada i Vila-Seca) s’ha presentat un nou programari via web, compatible per a dispositius mòbils i accessible des del lloc http://xom.meteo.cat , per realitzar les tasques de vigilància meteorològica de la Xarxa d’Observadors Meteorològics de Catalunya (XOM).

 

 • Trobades amb col·laboradors de la XOM

Els propers dies 27 i 28 de juny a les 19.30h es faran dues trobades amb col·laboradors de la XOM a Igualada i Vila-Seca respectivament. Aquestes trobades consisteixen en presentar un nou programari via web, compatible per a dispositius mòbils i accessible des del lloc web http://xom.meteo.cat , per realitzar les tasques de vigilància meteorològica de la Xarxa d’Observadors Meteorològics de Catalunya (XOM).

Les novetats més importants són la substitució del programari específic per a mòbil per una nova aplicació web (a través de connexió a Internet) compatible amb la major part de mòbils i sistemes operatius del mercat, i la possibilitat de fer avisos per Boira espessa i deixar constància de qualsevol fenomen a partir del nou apartat Altres.

2011_06_27_igualada_XOM SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

 • Visita al Consorzio LaMMA – Firenze

Els dies 14 i 15 de juny el director del Servei Meteorològic de Catalunya i el cap de l’Àrea de Recerca Aplicada i Modelització visiten el Consorzio LaMMA (Laboratorio di Monitoraggio e Modellistica ambientale per lo sviluppo sostenibile) de Firenze, Italia. Aquesta visita és per presentar les activitats d’ambdues institucions i establir acords de col·laboració en alguns temes específics d’interès comú.

 

 • Visita institucional a Meteo Galícia

Divendres 10 de juny de 2011, el director del Servei Meteorològic de Catalunya visita Meteo Galícia, el centre meteorològic oficial de Galícia que depèn de la Consellería de Medio Ambiente, Territorio e Infrastructuras de la Xunta de Galícia.

2011_06_10_meteogalicia 2011_06_10_meteogalicia2

 

 • Inauguració del Saló Internacional de la Logística

El director del Servei Meteorològic de Catalunya assisteix, el dimarts 7 de juny, a l’acte d’inauguració del Saló Internacional de la Logística (SIL) a càrrec del Ministre de Foment, José Blanco, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

 

 • Presentació del nou espai d’agrometeorologia del portal RuralCat

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del Director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, presidirà, el proper dimarts 31 de maig, a les 16:30 hores, a Barcelona, la presentació de l’apartat sobre agrometeorologia que ha incorporat el portal RuralCat. L’agrometeorologia és la ciència que estudia les condicions meteorològiques, climàtiques i hidrològiques i la seva interrelació amb la producció agrícola. Per tant, el seu coneixement pot ajudar a l’agricultor a utilitzar millor els recursos i lluitar contra les adversitats del temps per així obtenir rendiments alts i millors.

 

2011_05_31_Agrometeo

 

 • 4es Jornades tècniques de neu i allaus. Homenatge a Xavier Bosch i Martí

El Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Geològic de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran organitzen, els dies 25, 26 i 27 de maig de 2011, les 4es Jornades Tècniques de Neu i Allaus a Vielha. La inauguració de les Jornades el dia 25 de maig a les 10h anirà a càrrec del sr. Oriol Puig i Godes, director del Servei Meteorològic de Catalunya.

 

2011_05_25_neu_allaus

 

 • Inauguració del Saló Construmat

Dilluns 16 de maig el director del Servei Meteorològic de Catalunya assistirà a la inauguració del Saló Construmat a càrrec del Molt Honorable Sr. Artur Mas i Gavarró, President de la Generalitat de Catalunya. Enguany el Servei Meteorològic de Catalunya participa en l’stand institucional de la Generalitat de Catalunya, oferint els seus productes i serveis pel sector de la construcció.

2011_05_16_construmat

 

 • Visita institucional a la comarca de l’Anoia

El dijous 5 de maig, el director del Servei Meteorològic de Catalunya ha visitat els alcaldes dels municipis de Montmaneu i Pujalt a la comarca de l’Anoia, així com el director de l’Observatori de Pujalt, per tal d’endegar projectes conjunts amb aquestes institucions a fi de potenciar la meteorologia a la comarca.

2011_05_05_alcalde_montmaneu 2011_05_05_anoia

 

 • Institut Cartogràfic de Catalunya

El dimarts dia 3 de maig a les 17.30h el director del Servei Meteorològic de Catalunya assisteix al Consell Rector de l’ Institut Cartogràfic de Catalunya com a membre d’aquest Consell.

 

 • Mina Pública Aigües de Terrassa

El proper dimarts 5 d’abril a les 6 de la tarda l’Il·lm Sr. Pere Navarro, president de la  Mina Pública Aigües de Terrassa presenta el llibre Els pluviòmetres de Mina.

2011_04_05_llibre_terrassa

 

 • Patronat Observatori Ebre

El dilluns dia 4 d’abril a les 11.30h el director del Servei Meteorològic de Catalunya visita l’Observatori de l’Ebre, en motiu de la reunió del Patronat.

 

 • Inauguració del Saló Internacional del Turisme

El dia 7 d’abril a les 12h, el director del Servei Meteorològic de Catalunya assistirà a la inauguració, per part de l’honorable sr. F. Xavier Mena, conseller d’Empresa i Ocupació, del Saló Internacional del Turisme.

Enguany i per primera vegada el Servei Meteorològic de Catalunya participa en l’estand institucional de la Generalitat de Catalunya, oferint els seus productes i serveis.

2011_04_07_turisme

 

 • Dia Meteorològic Mundial 2011

El 23 de març, és el dia meteorològic mundial, i el Servei Meteorològic de Catalunya ha inaugurat un set de televisió, on es faran prediccions diàries amb dades de temps real, i que es difondran al web i al canal meteocat.tv.

També ha iniciat la seva presència a les xarxes socials amb l’objectiu de fomentar un nou espai de connectivitat entre el SMC i la ciutadania.

 • Jornades Meteocat 2011

El director del Servei Meteorològic de Catalunya va assistir el dissabte dia 19 de març, al museu CosmoCaixa de Barcelona, on va tenir lloc la XIV edició de les jornades de meteorologia, enguany dedicades a “Els fenòmens meteorològics”, organitzades per l’ACOM (Associació Catalana d’Observadors Meteorològics).

2011_03_19_jornades_meteocat

Data d'actualització: 16.06.2016