El butlletí mensual proporciona una informació àmplia i completa de les característiques termomètriques i pluviomètriques de cada mes, així com dels fenòmens més significatius. El primer dia laborable del mes s’emet un primer avanç amb les dades de la XEMA (Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques) i les observacions de la XOM (Xarxa d’Observadors Meteorològics). A mitjans de mes s’elabora el butlletí complet incorporant altres variables i anàlisis.

Des de 2015, també ofereix informació de l’anomalia mensual de la irradiació solar.

Darrer butlletí – Setembre 2022

Els mapes d’anomalia de temperatura i precipitació s’obtenen a partir de la diferència respecte la mitjana climàtica 1961-1990 del mes en qüestió. Els mapes d’anomalia de la irradiació solar s’obtenen a partir de la diferència (en %) respecte la mitjana climàtica dels darrers 10 anys.

Teniu dubtes sobre què expressen els mapes? Dirigiu-vos a suport a la interpretació de la cartografia climàtica.

Descarregueu-vos l’avanç del butlletí de setembre de 2022

Imatge seleccionada

Consulta de l’històric

Voleu saber si aquest mes ha estat més càlid o més fred que el de l’any passat? Accediu a l’històric de mapes de temperatura mensual.

Aquest mes ha estat més plujós o més sec que el de fa tres anys? Accediu a l’històric de mapes de precipitació mensual.

Com ha estat la irradiació solar del mes en comparació amb períodes anteriors? Accediu a l’històric de mapes d’irradiació solar mensual.

Podeu accedir als butlletins complets de mesos anteriors: