Campanya meteocatpedra

Observatoris Fabra i de l’Ebre

L’àmplia cobertura temporal, la completesa, la resolució diària i subdiària de les observacions i l’ampli ventall de variables mesurades fan que les dades dels Observatoris Fabra (Barcelona) i de l’Ebre (Roquetes) constitueixin un dels millors testimonis per a l’anàlisi de la variabilitat i el canvi climàtic registrat a Catalunya.

Tot segui es mostra l’evolució de la temperatura, la precipitació i la insolació mitjana anual i estacional als dos observatoris. Si voleu consultar l’evolució dels índexs climàtics anuals, ho podeu fer a través del capítol corresponent del Butlletí Anual d’Indicadors Climàtics (BAIC).

 

Observatori Fabra – Evolució de la temperatura, la precipitació i la insolació anual i estacional

Variable:

Els valors es mostren com a anomalia anual o estacional respecte la mitjana del període de referència 1961-1990, a excepció de la insolació que té com a període de referència 1971-2000 per la disponibilitat de dades. La corba negra correspon a un filtre gaussià de 13 membres.

 

Observatori de l’Ebre – Evolució de la temperatura, la precipitació i la insolació anual i estacional

Variable:

Els valors es mostren com a anomalia anual o estacional respecte la mitjana del període de referència 1961-1990. La corba negra correspon a un filtre gaussià de 13 membres.

 

Més informació

El monitoratge del clima a Catalunya s’avalua a través del Butlletí Anual d’Indicadors Climàtics (BAIC). L’edició de 2015 es pot consultar per apartats i de forma completa:

1. Fonts de dades i metodologia [PDF 2,5 MB]

2. Temperatura de l’aire [PDF 6,4 MB]

3. Precipitació [PDF 3,6 MB]

4. Variables marines [PDF 1,8 MB]

5. Índexs climàtics [PDF 11,3 MB]

6. Conclusions [PDF 1,9 MB]

7. Resum executiu [PDF 3,0 MB]

Butlletí complet [PDF 22,2 MB]

 

Podeu accedir als butlletins complets d’anys anteriors:

També podeu accedir als webs institucionals dels dos observatoris:

Observatori Fabra

Observatori de l’Ebre

Data d'actualització: 07.03.2017