Accés al contingut
Accés al menú de la secció
meteo.cat

meteo.cat Servei Meteorològic de Catalunya

17.12.2014
Inici  >  Dades meteorològiques  >  Radar (XRAD)

Radar

Composició Catalunya (imatge corregida)

Freqüència d'actualització: 6 minuts

Imatge composta a partir de les dades de la xarxa de radars meteorològics (XRAD), formada pels radars de Vallirana, Puig d'Arques, La Panadella i Tivissa-Llaberia.

L'hora de les imatges està expressada en Temps Universal (en horari d'hivern l'hora oficial és l'hora UTC+1 hora i en horari d'estiu és l'hora UTC+2 hores).

El producte mostrat s'ha generat intentant corregir els nombrosos factors que poden afectar seriosament la seva qualitat, de forma que s’han eliminat els ecos que no corresponen a precipitació real, com per exemple: els procedents de muntanyes, avions, vaixells, parcs eòlics, interferències, etc. Aquest processament avançat requereix d’uns 5 minuts més de càlculs (sumant un total d’uns 20 minuts entre la presa de dades i la seva visualització en aquesta pàgina).

Malgrat aquestes correccions, l'ús d'aquestes imatges ha de complementar-se amb altres dades meteorològiques i uns coneixements adequats per a la seva correcta interpretació. El Servei Meteorològic de Catalunya no es fa responsable de l'ús indegut de la informació continguda en aquestes imatges, derivat d'una possible interpretació incorrecta de la mateixa.

 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya | Departament de Territori i Sostenibilitat